Cargo – Povestiri din Gară

Închei mica trilogie!

Scrisesem recent și despre Sword Art Online. Mai exact, despre dorința mea, venită pe un anumit fond, de a revedea câteva secvențe ce m-au trimis cu gândul la Utilitarismul lui Mill și la Metafizica Moravurilor de Kant (ce-i drept, nu cu intensitatea Code Geass ori Naruto). Pofta cu pricina mi-am îndeplinit-o (deh, în noaptea de Revelion), dar mi-a și resuscitat (nasol moment) dialectica incestului (cu adaos cibernetic). Să explic…

În urmă cu câțiva ani, pe timp de zi, am aflat că una dintre verișoarele mele, copil de securist, nepoată de securiști (Dinamo, muie Dinamo, hai azi cu Punctul 8 de la Timișoara ca să mă împuiez și io), e însărcinată. Noaptea, am visat că făcem sex cu ea. Asta n-ar fi nimic; mă apăr cu Blaga și a lui Tulburare (întotdeauna m-am întrebat dacă nu cumva terminologia ”s-a rupt apa” l-a excitat peste măsură pe Lucian Blaga). ”Problema” e că, imediat după ce m-am trezit din erotica sferă (sub)conștientă, am crezut de cuviință să împărtășesc futerea inică… pe Facebook. Adică Online.

Că acțiunea mea de atunci a fost de-o penibilitate crâncenă cred că-i limpede pentru oricine zdravăn la cap (cea de față, sper, aleargă după un soi de Yuuki Asuna – personificarea… Lăbărțării locale, fie ea și algoritmică). Dar nu asta e important, ci un relativ alt plan din SoA, care în timp (din momentul vizionării mele prime – 2014/2016 – până mai deunăzi) s-a volatizat (phew!): sentimentele pe care Suguha Kirigaya le are pentru așa-zisul frate al ei, în fapt verișor. Sentimente amorezate…. fata pur și simplu se îndrăgostise de… ruda sa.

Acum, cu inflamare upgradată, stau și mă întreb: oare tipul ăsta de afecțiune e de blamat? Majoritatea religiilor ar zice că da. Psihologia ar cataloga căldura în cauză drept… tulburare (generic). Codul Penal ar pune lanțuri.  Filosofia… uh… Platon dărama ziduri adultere/homosexuale/pedofile (cică și Da Vinci… Michael Jackson).

A nu se înțelege că m-am îndrăgostit vreodată de aia. Cred că doar aș vrea s-o fut din frustrare: eșecul fenomenului Piața Universității: Trenuri ce pleacă, nu vinLa urma urmei, n-am mai văzut-o de vreo 20 de ani; refuz, de obicei, să merg la întruniri de familie (îmi provoacă disconfort, cel puțin în haită). Nu cred că poți iubi cu adevărat pe cineva pe care nu-l (mai) vezi. Însă ideea propriu-zisă mi se pare temă interesantă. În sensul că nuanțele actualmente plasate în ”ilegal/imoral” poate sunt anapoda (incomplet; periculos!) definite pe teritoriul jurisprudenței. Mă întorc la Mill și a sa maximizare a fericirii: păi dacă, să zicem, aș avea o soră (n-am… cred) de care m-aș îndrăgosti, iar asta ar însemna (și, hai să fim serioși, ÎNSEAMNĂ!) ca trăirile euforice, adică senzațiile alea de ”totul e roz”, ”totul va fi bine”, ”salvez lumea”, ”Dăncilă nu-i chiar atât de proastă (deși… chiar e)”, ”Cărtărescu nu bate câmpii în 9 situații din 10” (deși…), ”hai că xenofobia eminesciană nu-i chiar atât de nașpa”, ”nu toții steliștii sunt tâmpiți”, ”nu toate moldovencele sunt curve”, decurse automat din beatitudinea emotivă, mă fac pe mine un om, pe scurt, mai bun, mai, abstract vorbind, empatic, atunci s-ar putea să trec (măcar) testele scoțianului.

Sigur, științele cogniției se maturizează constant. Și informatica. Din păcate, posibil liminar. Planeta pare, la propriu, destinată inanității. Eu n-o să aflu dacă oedipismul e  necesar bun sau rău, dar ăia după mine merită șansa asta.

Am zis ”merită”? Hai c-o dau în contractualismul lui Rawls… Absurdul din nou a învins

Toți vorbeau râzând într-o doară
Eu voiam să le spun despre tine, mă gândeam numai la tine
Povesteau de problema agrară
Eu plângeam, ei râdeau, ce ciudat!

http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/cargo-povestiri-din-gara-01-povestiri-din-gara#ref=cauta

P.S. : Din motive de #MuieMediaPro, pot da un singur link cu piesa trupei Cargo (în variantă Kempes la voce; cealaltă, cu Urlău, e degeaba). Asta e… unii au o problemă (de natură financiară, bineînțeles) cu circulatul ideilor… sentimentelor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s